Đir po gradu povodom Dana bez automobila / ETM2017

Loading Events
  • This event has passed.
Opis

Ove godine Europski tjedan mobilonosti obilježiti ćemo 22. rujna u Čakovcu na Trgu Republike gdje se održava Sajam prevencije i sigurnosti u organizaciji Policijske uprave međimurske.

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna kako bi se potaklo europske lokalne vlasti na uvođenje i promicanje mjera održivog prijevoza te pozvalo stanovnike da isprobaju alternative korištenju automobila.

Vrhunac je tjedna dan bez automobila koji se održava upravo 22. rujna i tijekom kojeg gradovi sudionici rezerviraju jednu ili više zona isključivo za pješake, bicikliste i javni prijevoz. U 2016. 953 grada organizirala su dan bez automobila. Grad Čakovec će barem na neko vrijeme prepustiti svoje ulice biciklistima koji će napraviti ĐIR OKO GRADA kako bi ukazali na važnost korištenja drugih preijevoznih sredstava osim automobila.

Svako izdanje EUROPSKOG TJEDANA MOBILNOSTI posvećeno je određenoj temi iz područja održive mobilnosti. Ovogodišnja je tema uredotočena na koncept s kojim se čovječanstvo oduvijek razvijalo – kroz dijeljenje:„ekološka, zajednička i inteligentna mobilnost” i poziva na uključivanje u akciju “dijeljenjem dobivate više”. Potiču se zajednička rješenja za mobilnost i ističu prednosti ekološki osvještenijih načina prijevoza. Inteligentne prijevozne tehnologije olakšavaju zajedničko korištenje. Stanovnike gradova i naselja se potiče na korištenje dostupnih zajedničkih mogućnosti gradskog, međugradskog i prigradskog prijevoza a svaki automobil koji se koristi za zajedničku vožnju pomaže u smanjivanju ukupnog broja vozila na cesti. Osim toga, možemo upoznati nove ljude i učiniti naše putovanje društvenijim.

Početak - Kraj

ruj 22, 2017 - ruj 22, 2017

Od - do

10:00 - 11:00

Lokacija

Trg Republike Čakovec, Croatia (Local Name: Hrvatska)

Podijeli