Europski tjedan mobilnosti 2016.

Loading Events
  • This event has passed.
Opis

Ovogodišnja tema Europskog tjedna mobilnosti je ‘Pametna i održiva mobilnost – ulaganje u Europu”. Prednosti pametnije mobilnosti primjenjive su u svim segmentima – od javnog do privatnog sektora, od društva u cjelini do pojedinaca. U 2016. godini Europski tjedan mobilnosti ima za cilj potaknuti lokalne političare i javnost da pametnu i održivu mobilnost prepoznaju kao investiciju za Europu. Gospodarske koristi pametne i održive mobilnosti znatne su. Neke su koristi financijske prirode, a neke pogoduju društvu – njihova se povezana vrijednost može izraziti financijskim pokazateljima.

Na središnjem događanju povodom ETM 2016 održati će se sljedeće aktivnosti:

  • ĐIR PO GRADU

Vožnja biciklima učenika osnovnih škola V. razreda i građana oko grada koje će predvoditi gradski ŠTROMČEKI.

  • PREDSTAVLJANJE RADA POLICIJSKE UPRAVE MEĐIMURSKE, HRVATSKOG AUTOKLUBA, ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO MEĐIMURSKE ŽUPANIJE, MEĐIMURSKOG SAVEZA SPORTSKE REKREACIJE „SPORT ZA SVE“, HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA-GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA ČAKOVEC
  • AKCIJA POKRENI SE ZA ZDRAVLJE!

Zavod za javno zdravstvo organizira mjerenje krvnog tlaka i indeksa tjelesne mase uz savjetovanje o tjelesnoj aktivnosti i na punktovima na Trgu Republike. Također, vršit će se distribucija edukativnih publikacija Zavoda za javno zdravstvo. Promocija akcije „Pješke ili s biciklom na posao“.

  • VJEŽBANJE AEROBIKA ZA GRAĐANE – MEĐIMURSKI SAVEZ SPORTSKE REKREACIJE „SPORT ZA SVE“ – vježbanje umirovljenika, učenika i građana

  • POKAZNA VJEŽBA “PRUŽANJE PRVE POMOĆI OSOBAMA OZLIJEĐENIMA U PROMETNOJ NESREĆI”

Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo Čakovec odraditi će pokaznu vježbu pružanja prve pomoći osobama ozlijeđenima u prometnoj nesreći s ciljem sprečavanja nastanka nesreća i ozljeda, doprinijeti sigurnosti zajednice i osnažiti pojedince i cijele zajednice za lakše prevladavanje štetnih posljedica nesreća i bolesti.

Početak - Kraj

ruj 22, 2016 - ruj 22, 2016

Od - do

10:00 - 12:00

Lokacija

Franjevački trg Čakovec, Croatia (Local Name: Hrvatska)

Organizira

EDIC Čakovec

Email adresa

info@edic-cakovec.eu

Web stranica

www.edic-cakovec.eu

Podijeli