Konferencija i dijalog s građanima na temu jedinstvenog digitalnog tržišta

Loading Events
  • This event has passed.
Opis

MJESTO: Hotel Westin, Zagreb

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i Hrvatska gospodarska komora, u partnerstvu sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva zajednički organiziraju konferenciju Jedinstveno digitalno tržište – izazovi digitalne transformacije poslovnog sektora, koja će se održati 13. veljače.

Stvaranje jedinstvenog digitalnog tržišta na području Europske unije jedan je od temeljnih ciljeva Europske komisije. Internet i digitalne tehnologije mijenjaju današnji svijet, ali postojeće prepreke ograničavaju potpunu slobodu kretanja roba, usluga, ljudi i kapitala. Svjesni izazova s kojima se gospodarstvo suočava te nastojanja Europske komisije da stvori preduvjete za digitalnu ekonomiju, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i Hrvatska gospodarska komora, u partnerstvu sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva zajednički organiziraju konferenciju Jedinstveno digitalno tržište – izazovi digitalne transformacije poslovnog sektora, koja će se održati 13. veljače 2018. u Zagrebu od 10:00 sati. Sudionicima će se pozdravnim govorom obratiti Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Kao posebnoga gosta najavljujemo Andrusa Ansipa, potpredsjednika Europske komisije nadležnog za jedinstveno digitalno tržište, koji će održati Dijalog s građanima te će mu sudionici moći izravno postavljati pitanja.

Dijalog s građanima format je neposredne komunikacije Europske komisije s javnošću putem kojega Komisija želi osnažiti razmjenu mišljenja s građanima o budućim pravcima razvoja Europske unije.

Cilj je Konferencije podići svijest među poslovnom zajednicom o važnosti korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija u svim segmentima gospodarstva, razmijeniti iskustva o prihvaćanju digitalnih tehnologija te otvoreno govoriti o ključnim izazovima digitalne transformacije poslovnog sektora u Hrvatskoj, o čemu će se raspravljati na panelu.

Kao pripremu za Konferenciju, Hrvatska gospodarska komora provodi među poduzetnicima anketu o digitalnom poslovanju i očekivanjima, čiji će rezultati biti predstavljeni na Konferenciji.

Molimo Vas da sudjelovanje potvrdite do 11. veljače registracijom putem prijavnog obrasca.

Početak - Kraj

velj 13, 2018 - velj 13, 2018

Od - do

10:00 - 13:00

Lokacija

Zagreb,

Organizira

Predstavništvo EK

Podijeli