RADIONICA “UVOĐENJE EURA” ZA PODUZETNIKE, OBRTE, JLS-OVE I OPG-OVE

Loading Events
  • This event has passed.
Opis

Pozivamo vas na radionicu „Uvođenje eura“ namijenjenu poduzetnicima, obrtnicima, OPG-ovima i JLPS-ovima koja će održati u petak, 1. srpnja u 11 sati u zgradi Scheier u Čakovcu, Matice hrvatske 2 u organizaciji EUROPE DIRECT Čakovec centra i Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Šest mjeseci dijeli nas od dana kada euro postaje službena valuta u Republici Hrvatskoj. Hrvatska ispunjava sve kriterije i spremna je za uvođenje eura 1. siječnja 2023, ukoliko se to službeno i potvrdi u odluci Vijeća EU-a tijekom srpnja. Proces uvođenja nove valute zahtjeva prilagodbe i promjene, kako poslovnih procesa tako i pravovremeno osposobljavanje radnika za rad u novoj službenoj valuti.  Izrazito je važno ne podcijeniti opseg aktivnosti i prilagodbe koje je potrebno poduzeti kako bi se svaki poslovni subjekt pravovremeno pripremio za poslovanje u novoj službenoj valuti.

Koje su glavne odrednice postupka uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj sadržane u krovnom Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (NN 57/22), što je to Etički kodeks i zašto bi se poslovni subjekti koji su u direktnom odnosu s potrošačem trebali priključiti toj inicijativi, koje su najvažnije aktivnosti i potrebne zakonske prilagodbe u postupku uvođenja eura za gospodarstvenike i tijela javne vlasti možete saznati od stručnih suradnika iz prakse koji su uključeni u proces uvođenja eura. Također, ukratko će biti predstavljena iskustva iz drugih zemalja članica gdje je euro zajednička valuta.

Molimo vas da svoj dolazak potvrdite popunjavanjem online obrasca (https://forms.gle/r2nprABu9GKVxj3S8) najkasnije do 30. lipnja do 12 sati.

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju putem maila info@europedirect-cakovec.eu ili putem telefona 040/374-016.

Veselimo se vašem dolasku.

Početak - Kraj

srp 01, 2022 - srp 01, 2022

Od - do

11:00 - 12:30

Lokacija

Čakovec,

Podijeli