Komunikacija i dijalog su pretpostavka svakog modernog društva.

U Industrial baru Metalac te Gimnaziji Josipa Slavenskog u Čakovcu će se u četvrtak, 8. studenoga od 12 sati održati Drugi međunarodni dijalog između građana Slovenije, Austrije i Hrvatske. Radi se o inicijativi Europske komisije (Međunarodni dijalozi s građanima). Drugi međunarodni dijalog održava se pod nazivom „Kakvu Europu želimo?“ i dio je pilot projekta kojim se želi potaknuti građane Europe, a osobito mlade, da razmišljaju i razgovaraju o budućnosti.

Dijalog se održava u tri dijela, od kojih se svaki bavi određenom temom koje se nadovezuju jedna na drugu. Prvi dio dijaloga već je odrađen u Ljutomeru, gdje se raspravljalo o tome kakva je Europa trenutno dok će drugi dio biti orijentiran na budućnost. Sudionici iz Međimurske županije su studenti Međimurskog veleučilišta te učenici četvrtih razreda Srednje škole Čakovec i Gimnazije Josipa Slavenskog u kojoj će se održati prvi dio manifestacije. Sudionicima će se obratiti i međimurski župan Matija Posavec.

Rad u grupama bit će prezentiran na panelu koji se održava odmah nakon rasprava. Panelisti su Branko Baričević (Voditelj Predstavništva Europske Komisije u Hrvatskoj), Matija Derk (EU savjetnik) i Lovro Rusak (EU projektni menadžer i mladi poduzetnik). Završetak je planiran u 16 sati.