Već dugi niz godina, Informacijski centar Europe Direct Čakovec (EDIC Čakovec) omogućuje građanima dostupnost informacija o Europskoj uniji te promiče i potiče građansko sudjelovanje na lokalnoj i regionalnoj razini. 

Povodom obilježavanja dana ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju, Informacijski centar EUROPE DIRECT Čakovec za građane je pripremio druženje uz kavu na glavnom trgu u Čakovcu. Razgovori ugodni o Europskoj uniji započeli su kavicom i pitanjima o EU, a građani koji su točno odgovorili na pitanja nagrađeni su majicama i platnenim vrećicama te drugim promotivnim materijalima.

Povodom obilježavanja Dana ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju, Informacijski centar EDIC Čakovec za građane je pripremio kratko druženje uz kavu te je na Trgu  Republike u Čakovcu zajedno s građanima proslavio 7. obljetnicu ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju. Građani su pritom imali priliku postavljati pitanja, pogledati brošure, saznati najnovije informacije vezane uz Europsku Uniju i podijeliti svoja mišljenja. 

Uz EU caffe, EDIC organizira i EU pub kviz s ciljem popularizacije tematike Europske unije. Kviz će se održati u četvrtak, 2. srpnja 2020. godine u prostorima Starog Hrasta u Čakovcu.