Europski investicijski fond (EIF) i Privredna banka Zagreb (PBZ) potpisali su sporazum u okviru programa COSME kojim će se omogućiti plasiranje kredita u vrijednosti od 350 milijuna kuna (približno 45,7 milijuna eura) malim i srednje velikim poduzećima u Hrvatskoj.

Sporazum je ostvaren zahvaljujući podršci Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSU), tzv. Junckerova fonda. EFSU je središnji stup Junckerova plana. Očekuje se da će približno 600 hrvatskih MSP-ova iskoristiti kredite koji će biti odobreni tijekom sljedeće tri godine.

Europski povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj Neven Mimica izjavio je: „MSP-ovi predstavljaju pokretačku snagu za otvaranje radnih mjesta i rast u Hrvatskoj. Sporazumom koji je potpisan danas s potporom iz EFSU-a, a koji je ujedno i treći sporazum kojim se podupiru hrvatski MSP-ovi, pokazuje se da se provođenjem Plana ulaganja malim poduzećima pružaju instrumenti koji su im potrebni za uvođenje inovacija, širenje poslovanja i otvaranje radnih mjesta. Radujem se uspješnim primjerima koji će zasigurno uslijediti nakon današnjih najava.

Cijelo priopćenje za medije dostupno je ovdje.

OSTALE POVEZNICE: