Europska komisija pozdravila je odluku donesenu na sastanku ministara poljoprivrede iz skupine G20 da podrže održivu poljoprivredu kojom će se zajamčiti globalna sigurnost opskrbe hranom te borbu protiv antimikrobne rezistencije, što obuhvaća i postupno ukidanje korištenja antibiotika kao pospješivala rasta u životinja. U zaključcima skupine G20 poziva se i na pojačanu suradnju na uvođenju IKT-a u poljoprivredu te se ponovno ističe potpora te skupine velikim globalnim sporazumima, uključujući ciljeve održivog razvoja, Pariški sporazum o klimi i dogovor sa sastanka WTO-a u Nairobiju.

Povjerenik EU-a za poljoprivredu i ruralni razvoj Phil Hogan, koji je predstavljao EU na današnjem sastanku u kineskom gradu Xi’anu, izjavio je: „Pozdravljam zaključke skupine G20 kao znak naše zajedničke odlučnosti da pristupimo rješavanju globalnih izazova sigurnosti opskrbe hranom, održive poljoprivrede, inovacija i korištenja IKT-a u poljoprivredi.

Povjerenik za zdravlje i sigurnost hrane Vytenis Andriukaitis pozdravio je u Bruxellesu današnje zaključke i dodao: „S obzirom na globalnu prirodu izazova, ohrabrujuće je što je ostvaren napredak u suradnji u borbi protiv antimikrobne rezistencije na međunarodnoj razini. Europska unija i dalje će pridonositi širokim zajedničkim djelovanjima, uključujući promicanje međunarodne svijesti, metodologije i nadzorne sustave, u kojima EU može djelovati kao globalni predvodnik.