Jagoda Oršuš iz OŠ Kuršanec nacrtala je pobjedničkog superjunaka na natječaju #PozitivnaZelenaPromjena EDIC Čakovec centra.

Natječaj je organiziran povodom obilježavanja Dana planete Zemlje sa svrhom poticanja razmišljanja i uključivanja djece i mladih u očuvanje planete. Očuvanje planete i zdravlja ljudi jedan je od najvažnijih zadataka našeg vremena i upravo zbog toga je važno uključiti djecu i mlade da što ranije počinju razmišljati o ovim problemima i načinima kako pomoći našoj planeti.

Nagradni natječaj bio je podijeljen na tri teme:

  • Likovna tema za vrtićke grupe: „MOJA PLANETA“ – Vrtićka grupa imala je zadatak zajedno na kreativan način osmisliti maketu planete Zemlje od predmeta ili materijala namijenjenih otpadu, a koje su prethodno koristili u vrtiću ili svakodnevnom životu (npr. papir, karton, plastika, PET ambalaža, čepovi, tekstil, stiropor itd.).
    • na natječaj za ovu temu nije stigla nijedna prijava
  • Likovna tema za učenike osnovnih škola: „ZELENI SUPERJUNAK“ – Natjecatelj je imalo zadatak na kreativan način osmisliti ekološki osviještenog superjunaka koji brani našu planetu od jedne ili više prirodnih prijetnji (plastike, klimatski promjena, zagađenje zraka i druge) koje bi je mogle uništiti. Osim likovnog djela potrebno je bilo ukratko opisati superjunaka i njegove moći.
    • na natječaj za ovu temu pristiglo je šest prijava
  • Literarna tema za učenike srednjih škola: „ZELENA EUTOPIA“  – Natjecatelj je imao zadatak na literarni način prikazati svoje viđenje ekološkog održivog društva u kojem je dobrobit planete Zemlje na prvom mjestu.
    • na natječaj za ovu temu nije stigla nijedna prijava

Ukupno je na natječaj pristiglo 6 radova. Mali broj prijava povezan je s činjenicom da učenici i djeca nisu bili u školama i vrtićima zbog situacije uzrokovane COVID-19 virusom.

Radove je pregledalo i ocijenilo povjerenstvo koje je za najbolji rad odabralo rad Jagode Oršuš, učenice 5. razreda Osnovne škole Kuršanec.

Sve radove pogledajte u galeriji.