Četvrtak, 9. svibnja 2024. godine bit će obilježen kao dan aktivnog građanstva i promicanja europskih vrijednosti u Čakovcu. U sklopu obilježavanja Dana Europe, građani će imati priliku sudjelovati u nizu zanimljivih aktivnosti koje će se odvijati ispred zgrade Scheier.

Europljani u Čakovcu:

U periodu od 10:00 sati, mladi ambasadori Europskog parlamenta iz Gimnazije Josipa Slavenskog, Ekonomske i trgovače škole i Srednje škole Čakovec,  prezentirat će građanima ulogu Europske unije, njenih institucija te važnost europskih izbora za svakodnevni život građana. Edukacija, dijalog i poticanje aktivnog sudjelovanja bit će ključne teme ovog dijela događanja.

Kviz općeg znanja o Europi:

Nakon toga, s početkom u 11:30 sati, zgrada Scheier postaje poprište zabavnog i edukativnog kviza općeg znanja o Europskoj uniji i drugim temama koje su važne za europsko područje. Srednjoškolci će se natjecati u timovima, testirati svoje znanje i uživati u opuštenoj atmosferi druženja s vršnjacima iz drugih škola.

EUROPSKI PUB QUIZ:

U kasnijim večernjim satima, točnije od 20:00 sati, pozivamo sve ljubitelje zabave i kvizova na EUROPSKI PUB QUIZ koji će se održati u Meta Baru. Ova neformalna, ali zabavna aktivnost pružit će priliku svima da se opuste, uživaju u društvu i testiraju svoje znanje o Europi uz dobru atmosferu.

STE(A)M festival:

Ne zaboravite i na STE(A)M festival, koji će se održati 10. i 11. svibnja u prekrasnom parku Centra znanja Međimurske županije. Ovogodišnje izdanje trajat će dva dana, prvi dan je rezerviran za programe namijenjene djeci i mladima, a drugi dan je namijenjen široj javnosti. U subotu, 11. svibnja  posjetitelji će imati priliku sudjelovati u znanstvenom showu Hiše eksperimentov iz Ljubljane, vodećeg centra znanosti u Sloveniji. Očekuje vas fascinantan spoj znanosti, edukacije i zabave u jedinstvenom okruženju prirode i znanja.

Očekujemo da će ova događanja pridonijeti boljem razumijevanju, promicanju i slavljenju europskih vrijednosti te aktivnom sudjelovanju građana u različitim aspektima zajedničke europske budućnosti.

PROGRAM