Vijesti

Europska zdravstvena unija za bolje sprečavanje bolesti i prekograničnu suradnju

Zastupnici su spremni na pregovore s državama članicama o jačanju okvira EU-a za sprečavanje i kontrolu bolesti te o zajedničkoj zaštiti od prekograničnih zdravstvenih prijetnji.

Opširnije

Stanje EU-a: Borba protiv bolesti COVID-19, oporavak, klimatska i vanjska politika

U godišnjoj raspravi o stanju Europske unije zastupnici su ispitivali predsjednicu Komisije von der Leyen o najhitnijim izazovima EU-a.

Opširnije

Počinje ovogodišnje natjecanje mladih prevoditelja EU-a!

Srednje škole u svim državama članicama EU-a sada se mogu prijaviti za „Juvenes Translatores”, godišnje natjecanje u prevođenju koje organizira Europska komisija.

Opširnije

NextGenerationEU: Europska komisija uskoro izdaje zelene obveznice vrijedne 250 milijardi eura u okviru instrumenta NextGenerationEU

Europska komisija danas je donijela neovisno ocijenjeni okvir za zelene obveznice, čime je korak bliže izdavanju zelenih obveznica vrijednih oko 250 milijardi eura, što je 30 % ukupnog izdanja u ...

Opširnije

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj u suradnji s Liderom organizira konferenciju Hrvatska na putu za euro

Euro je zajednička valuta Unije nastao s ciljem uspješnijeg iskorištavanja svih prednosti jedinstvenog tržišta Europske unije, uz slobodno kretanje ljudi, robe, usluga i kapitala.

Opširnije

Slijedi nakon ljeta: Klimatska politika, javno zdravlje, budućnost Europe

Nakon ljetne stanke zastupnici će se baviti mnogim važnim pitanjima, uključujući klimatsku politiku, javno zdravstvo i digitalne usluge.

Opširnije

Smrtnost na cestama EU-a

EU ima sigurne ceste, ali rezultati nisu isti u svim državama članicama. Više u infografici.

Opširnije

Europski parlament otvoren je za posjetitelje!

Posjetite centar europske demokracije, mjesto na kojem se donose odluke koje utječu na cijeli EU. Uspostavljene su mjere kojima se jamči vaša sigurnost.

Opširnije

Kako je bilo na “Danima otvorenih vrata na vodi”

U cilju promocije sporta i sportskih aktivnosti kao preduvjeta za normalan rast i razvoj te očuvanju zdravlja i kvalitete života, EUROPE DIRECT Čakovec u svojim se redovnim aktivnostima uključio kao ...

Opširnije

Terorizam u EU-u: Teroristički napadi, smrtni slučajevi i uhićenja 2020.

Iako je broj terorističkih napada u EU-u 2020. ostao stabilan, ekstremisti su iskoristili pandemiju za širenje propagande.

Opširnije