Vijesti

Dodijeljene nagrade sudionicima kampanje “Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…”

U Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije 8. listopada 2021. godine održano je izvlačenje dobitnika nagrada sudionika kampanje “Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…”

Opširnije

U Čakovcu obilježen Europski tjedan sporta

U prekrasnom okruženju Starog grada Čakovec održano vježbanje pod zvijezdama u okviru obilježavanja Europskog tjedna sportaPodno nedavno rekonstruirane fortifikacije Starog grada Čakovec u Perivoju Zrinskih obilježen je Europski dan sporta ...

Opširnije

Obilježen “Dan bez automobila” i početak Europskog sportskog tjedna

Danas je u Međimurju u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti i Europskog tjedna sporta 2021. godine te u sklopu projekta Međimurje – Europska regija sporta 2022. godine održana „Biciklijada tri ...

Opširnije

Europska zdravstvena unija za bolje sprečavanje bolesti i prekograničnu suradnju

Zastupnici su spremni na pregovore s državama članicama o jačanju okvira EU-a za sprečavanje i kontrolu bolesti te o zajedničkoj zaštiti od prekograničnih zdravstvenih prijetnji.

Opširnije

Stanje EU-a: Borba protiv bolesti COVID-19, oporavak, klimatska i vanjska politika

U godišnjoj raspravi o stanju Europske unije zastupnici su ispitivali predsjednicu Komisije von der Leyen o najhitnijim izazovima EU-a.

Opširnije

Počinje ovogodišnje natjecanje mladih prevoditelja EU-a!

Srednje škole u svim državama članicama EU-a sada se mogu prijaviti za „Juvenes Translatores”, godišnje natjecanje u prevođenju koje organizira Europska komisija.

Opširnije

NextGenerationEU: Europska komisija uskoro izdaje zelene obveznice vrijedne 250 milijardi eura u okviru instrumenta NextGenerationEU

Europska komisija danas je donijela neovisno ocijenjeni okvir za zelene obveznice, čime je korak bliže izdavanju zelenih obveznica vrijednih oko 250 milijardi eura, što je 30 % ukupnog izdanja u ...

Opširnije

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj u suradnji s Liderom organizira konferenciju Hrvatska na putu za euro

Euro je zajednička valuta Unije nastao s ciljem uspješnijeg iskorištavanja svih prednosti jedinstvenog tržišta Europske unije, uz slobodno kretanje ljudi, robe, usluga i kapitala.

Opširnije

Slijedi nakon ljeta: Klimatska politika, javno zdravlje, budućnost Europe

Nakon ljetne stanke zastupnici će se baviti mnogim važnim pitanjima, uključujući klimatsku politiku, javno zdravstvo i digitalne usluge.

Opširnije

Smrtnost na cestama EU-a

EU ima sigurne ceste, ali rezultati nisu isti u svim državama članicama. Više u infografici.

Opširnije