Pet godina Europski tjedan sporta pomaže u rješavanju krize neaktivnosti, potičući Europljane da prihvate zdrav i aktivan životni stil.

Osnovan 2015. godine, Europski tjedan sporta stvoren je kao odgovor na rastuću krizu neaktivnosti. Unatoč sportu i tjelesnim aktivnostima koji znatno doprinose dobrobiti europskih građana, razina tjelesne aktivnosti trenutno stagnira, a čak pada u nekim zemljama.


Zbog toga postoji Europski tjedan sporta – kako bi se postigla svijest o važnosti aktivnog načina života za sve. Bez obzira na to tko smo i što radimo, čak i malo povećanje redovne tjelesne aktivnosti može imati dubok utjecaj na naše dugoročno zdravlje. Tjedan je osmišljen tako da ljudima širom svijeta pruži odskočnu dasku da budu aktivni!

Pridružite se i nama u petak 27.09. na Trgu republike u Čakovcu, te zaplešite sa stotinama mladih… #beActive.

Koliko je popularan tjedan?
Tjedan nastavlja rasti iz godine u godinu, potičući sve više Europljana na zdravi i aktivni način života. Od pet milijuna sudionika i 7000 događaja u 2015. godini, u 2018. godini uključeno je bilo nevjerojatnih 12 milijuna sudionika u ukupno 48.500 događaja.
Nadamo se da ćemo ove godine oboriti taj rekord i ući u petu godišnjicu Europskog tjedna sporta s novim rezultatima!

Sve je započelo 2008. godine kada su objavljene smjernice EU koje naglašavaju potrebu za promjenom ponašanja. Od prvog izdanja Europskog tjedna sporta 2015., broj sudionika dramatično je porastao s 5 milijuna na 12 milijuna u 2018.

[INFOGRAFIKA] Statistika fizičke aktivnosti građana EU

Izvor: https://ec.europa.eu/sport/week_en