Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj poziva vas na Dijalog s građanima u petak, 13. travnja 2018., u 11:45 sati u Koncertnoj dvorani Lisinski. Na vaša pitanja će odgovarati potpredsjednik Europske komisije, odgovoran za radna mjesta, rast, ulaganje i konkurentnost, Jyrki Katainen i zastupnica u Europskom parlamentu, Ivana Maletić.

“Poslovi i rast u Europi sutrašnjice”

Europska komisija pokrenula je sveobuhvatni investicijski plan za izlazak iz krize, a pojavila se i potreba za boljom koordinacijom gospodarskih i socijalnih politika između država članica. Kako EU i države članice mogu osigurati uravnotežen razvoj, održavati i razvijati globalnu konkurentnost i osigurati pristojan rad? Bi li se morale bolje povezati ili ne?

Dođite na dijalog i pitajte potpredsjednika Europske komisije zaduženog za radna mjesta, rast, ulaganje i konkurentnost, Jyrkija Katainena i zastupnicu u Europskom parlamentu, Ivanu Maletić.

Ukoliko niste u mogućnosti doći osobno priključite se raspravi online! Iznesite mišljenje putem Twittera ili Facebooka koristeći haštegov #EUDialogues  i označite Europksu komisiju @EK_Hrvatska

Na dijalogu sudjelovati će i naš EUROPE DIRECT Čakovec zajedno sa 80-ak studenata i njihovih profesora iz Međimurske i Varaždinske županije.

Informacije:

  • vrijeme i mjesto: 13. travnja 2018. od 11:45 do 13:30, Zagreb, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, Trg Stjepana Radića 4
  • rok za prijave: četvrtak, 12. travnja 2018. do 17:00

Dijalozi s građanima” neposredan su oblik razgovora građana s Europskom komisijom i održavaju se u svim državama članicama Europske unije od 2013. godine. Namijenjeni su izravnoj razmjeni mišljenja stanovništva i europskih povjerenika.

Prije Dijaloga s građanima potpredsjednik Jyrki Katainen sudjelovat će na konferenciji “Europski fond za strateške investicije – Prednosti i prilike za poduzetnike i lokalne jedinice” koja će se održati od 10:00 do 11:30 u maloj dvorani Vatrolsav Lisinski. Uz povjerenika Katainena na konferenciji će sudjelovati i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac, voditelj Ureda Europske investicijske banke u Hrvatskoj Anton Kovačev, predsjednica Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) Tamara Perko i organizatorica Ivana Maletić.