Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 18. natjecanje EU-KVIZ koje se i ove godine održava u organizaciji Informacijskog centra EUROPE DIRECT Čakovec i Međimurske županije za učenike sedmih razreda osnovnih škola.

Cilj EU-KVIZ-a je motiviranje mladih na učenje, istraživanje, objektivno razmišljanje i uklanjanje predrasuda o Europskoj uniji, a ujedno im omogućava da pokažu svoje znanje o europskim integracijama, poznavanju osnovnih zemljopisnih i povijesnih činjenica vezanih uz države članice Europske unije te odnosu Republike Hrvatske i EU.

U EU-KVIZ-u mogu sudjelovati sve osnovne škole iz Međimurske županije, a svaka škola može prijaviti samo jedan tim. U timu od po tri učenika, natječu se učenici sedmih razreda koji za finale moraju proći kvalifikacije.

Kvalifikacije će se održati krajem travnja. Pravila natjecanja, literatura i materijali o dodatnim temama dostupni su na Internet  stranici EDIC Čakovec centra: http://www.edic-cakovec.eu/eu-kviz/.   

Kako bi se Vaša škola mogla natjecati, molimo Vas da popunite online obrazac za prijavu na sljedećem linku http://www.tinyurl.com/eu-kviz-2022 zaključno do 15. travnja 2022. godine.

Ukoliko imate bilo kakvih problema s prijavom putem Google obrasca možete nas kontaktirati putem mail adrese info@edic-cakovec.eu najkasnije do 15. travnja 2022.

Želja nam je i dalje raditi na poboljšanju kvalitete EU-KVIZ-a. Stoga se ovim putem obraćamo svim dosadašnjim suradnicima, prvenstveno mentorima, Vaše mišljenje nam je iznimno bitno stoga Vas pozivamo da nam se obratite s mišljenjima i sugestijama za EU-KVIZ.  Za sva Vaša pitanja, komentare i sugestije stojimo Vam na raspolaganju.