U tijeku je održavanje drugog Sajma prevencije i sigurnosti, a u sklopu istog danas je obilježen i Europski tjedan kretanja u gradu Prelogu. Sajam se održava u organizaciji Vijeća za prevenciju Međimurske županije, Policijske uprave međimurske i Međimurske županije u sportsko-rekreacijskom centru DG Sport.

U sklopu Europskog tjedna kretanja provedeno je natjecanje “Sigurno i vješto u prometu” – vožnja biciklima na poligonu za djecu petih razreda osnovnih škola iz Preloga. Svoj rad je predstavio i Hrvatski autoklub, Crveni križ, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije te Policijska uprava međimurska.

Za vrijeme trajanja akcije zatvorena je ulica Matije Gupca za vozila na motorni pogon s ciljem smanjenja onečišćenja zraka, zagađenja te da se osigura više prostora za život, a ne vožnju. U zatvorenoj ulici djeca su crtala po cesti i družila se, a na poligonu s autićima na zabavan su način učili o pravilnom sudjelovanju u prometu. Za najmlađe posjetitelje iz vrtića organizirano je zajedničko vježbanje.

Kako je bilo pogledajte na fotografijama.