Posjetite centar europske demokracije, mjesto na kojem se donose odluke koje utječu na cijeli EU. Uspostavljene su mjere kojima se jamči vaša sigurnost.

Posjetite Parlamentarij

Parlamentarij u Bruxellesu najveći je europski centar za posjetitelje. U njemu se nalazi kino u kojem možete dobiti pregled Europe i Europskog parlamenta od 360 stupnjeva. Saznajte kako radi Parlament, kako se donosi zakonodavstvo i zašto je europska politika važna. Interaktivni tlocrt vodi posjetitelje na virtualni obilazak EU-a, ističući više od stotinu priča o raznolikosti našeg kontinenta.

Parlamentarij je otvoren svaki dan, a ulaz je besplatan. Vijećnica je u potpunosti prilagođena osobama s invaliditetom.

Rezervirajte posjet Planetariju

Obiđite Kuće europske povijesti

Želite li više? U Kući europske povijesti stalni postav posjetitelje vodi kroz europsku povijest, od nastanka i razvoja Europe do njezina poniranja u rat te potrage za boljim životom. Radionice i materijali za učenje omogućuju učenicima da se uključe u europsku povijest, a praktične aktivnosti i događanja omogućuju obiteljima da zajedno istražuju europsku povijest.

Rezervirajte posjet i saznajte više.

Otkrijte Vijećnicu u Bruxellesu

Osim plenarnih sjednica u Strasbourgu, Parlament ponekad održava i plenarne sjednice u Bruxellesu. Posjetite zgradu Europskog parlamenta u Bruxellesu i saznajte više o radu EP-a.

Posjeti su besplatni te se prevode na svaki od 24 službena jezika Europske unije. Vijećnica je u potpunosti prilagođena osobama s invaliditetom. Rezervirajte posjet Vijećnici

Saznajte više o sigurnosnim mjerama povezanima s bolesti COVID-19.

Otkrijte neke od najbolje čuvanih tajni Bruxellesa

Europsku četvrt je najbolje istražiti pješice, a obilasci Europskog parlamenta omogućit će vam da otkrijete europske institucije te njezine zelene površine, umjetnost, povijest i arhitektonske bisere. Uz pomoć iskusnog vodiča posjetitelji će otkriti neke od najbolje čuvanih tajni u Bruxellesu i dobiti odgovore na svoja pitanja.

Obilasci u trajanju od 90 minuta organiziraju se svakog vikenda tijekom proljeća i ljeta. Nude se na engleskom, francuskom, nizozemskom i njemačkom.

Rezervirajte besplatni obilazak europske četvrti

Europski parlament u Strasbourgu

Također je moguće ponovno posjetiti zgradu Europskog parlamenta u Strasbourgu. Tijekom posjeta vidjet ćete unutrašnjost raskošne zgrade Louise Weiss i posjetiti javnu galeriju vijećnice za plenarne sjednice u kojoj se odvijaju najvažnije rasprave i glasovanja, kao i interaktivni Parlamentarij Simone Veil.

Posjetite Europski parlament u Strasbourgu

Saznajte sve o EP-u u centru Europa Experience:

Poveznice