Sa ciljem ukazivanja na važnost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, Europska komisija, u suradnji s Europskim centrom za razvoj strukovnog obrazovanja (CEDEFOP) i Europskom zakladom za stručnu izobrazbu (European Training Foundation), organizira Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

Kroz čitav niz događaja, koji se od 5. do 9. prosinca održava diljem Europe, promovira se strukovno obrazovanje kao prvi izbor u obrazovanju te široj publici (roditeljima, učenicima, tvrtkama i zainteresiranoj javnosti) predstaviti pozitivna iskustva i mogućnosti u sklopu istog. Cilj je inspirirati i potaknuti sve na otkrivanje i upotrebu vlastitog talenta kroz visokokvalitetne programe strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, koji su odskočna daska za uspješne karijere.

Gospodarska škola Čakovec ove godine organizira strukovne radionice: kozmetičko – pedikerske, obućarske, aranžerske, frizerske, pismoslikarske, krojačke, prometne te biciklopopravljaona kako bi pokazali široj javnosti koristi od strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Zahvaljujući dobro osposobljenom osoblju, čije tehničke vještine idu ukorak s vremenom, poduzeća i organizacije postali jači i konkurentniji. Također doprinose pametnom i održivom rastu.

Radionice možete posjetiti 9. i 10.  prosinca od 9.oo sati u zgradi Scheier u Čakovcu.

eu-tjedan-vjestina_gsc