studying-703002_640Komisija je objavila da će se u okviru programa Erasmus+ 2016. godine osigurati 2,2 milijarde eura za financiranje prilika za gotovo 600 000 mladih za studiranje, osposobljavanje, volontiranje ili sudjelovanje u programima razmjene i projektima u inozemstvu. I za 200 000 nastavnika, odgajatelja i predstavnika mladih bit će dostupne prilike za daljnje stručno usavršavanje.

Komisija će 2016. sredstva iz programa Erasmus+ usmjeriti na podršku projektima osmišljenima za povećanje uključivosti sustava obrazovanja i osposobljavanja, hvatanje u koštac sa sve većom raznolikošću u učionicama diljem Europe te doprinos rješavanju problema radikalizacije mladih. Program Erasmus+ ulazi u treću godinu provedbe, a objavom općeg poziva na dostavu prijedloga za 2016. i pratećeg Vodiča programa omogućeno je ustanovama i pojedincima da počnu pripremati prijedloge projekata, koji će biti podvrgnuti zahtjevnom selekcijskom postupku.

Promicanje socijalne uključenosti jedna je od tema o kojoj se razgovaralo i na dvodnevnom Forumu o obrazovanju, osposobljavanju i mladima u Bruxellesu, godišnjem okupljanju predstavnika EU-a i država članica koji razmjenjuju iskustva s provedbom politika i najbolje prakse s tog područja.

Izvor: European Commission

Photocredit: Pixabay