U suradnji s 11 EUROPE DIRECT centara, Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Hrvatskim saborom, organizirali smo u Kući Europe jednodnevnu radionicu za mlade pod geslom #MojEUGlas!

Više od 100 mladih osoba iz cijele Hrvatske aktivno je sudjelovalo u četiri panela i radionica posvećenih medijima, dezinformacijama, #DigitalServicesAct, #AI i budućnosti medija. Program je započeo uvodom potpredsjednice Europske komisije za demokraciju i demografiju, Dubravke Šuice. V.d. voditeljica Predstavništva, Andrea Čović Vidović i voditeljica odjela za komunikaciju, partnerstva i mreže, Carmen Gruber vodile su i moderirale panel rasprave.

U popodnevnim satima, posjetili smo Hrvatski sabor gdje smo imali čast sudjelovati u raspravi o europskim izborima 2024. Slijedila su zanimljiva i informativna druženja s predstavnicima Hrvatskog sabora. Imali smo prilike i razgovarati s EU parlamentarkom iz Međimurja, Sunčanom Glavak.

Iz Međimurja su sudjelovali Žana Marie Munda, Ciara Danilović, Luka Bodulica, Dora Novak i Elena Vegh iz Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca koji su aktivno sudjelovali ove godine u aktivnostima koje promiču vrijednosti Europske unije. Gimnazija je jedna od tri škole u Međimurju koja nosi status Škole ambasadora Europskog parlamenta (EPAS). Ostale dvije škole su Ekonomska i trgovačka škola Čakovec i Srednja škola Čakovec.