Želiš li da lansirani satelit iz sustava Galileo (link: https://ec.europa.eu/growth/sectors/space/galileo/drawing-competition) nosi tvoje ime? Sve što trebaš je izraziti svoju kreativnost uz pomoć bilo kojeg alata za crtanje, slikanje ili bojanje

Sve što trebaš učiniti kako bi sudjelovao/la u natjecanju jest nacrtati sliku onoga što ti prvo padne na pamet kada razmišljaš o svemiru. To mogu biti zvijezde, rakete, planeti, sateliti, pa čak i iz vanzemaljci! Pusti mašti na volju i nacrtaj sliku onoga što vidiš kada sanjaš o svemiru.

Izrazi svoju individualnost i kreativnost! Upotrijebi bilo koji alat za crtanje, slikanje ili bojanje kao što su kistovi, olovke, flomasteri, šljokice i ljepilo. Ako barataš digitalnim vještinama, slobodno upotrijebi svoje računalo ili mobilnu aplikaciju kako bi napravio/la 3D crtež. Odabir tehnike tijekom izrade tvojeg umjetničkog djela ovisi samo o tebi.

Kada dovršiš crtež, učitaj ga ovdje u JPG ili PNG formatu. To možeš učiniti samo jedanput tako da skeniraš sliku ili je jednostavno digitalno fotografiraš. Slobodno zamoli roditelje  ili učitelje da ti pomognu u slanju umjetničkog djela.

Imaj na umu da možeš poslati samo jedan crtež pa odaberi onaj koji ti se najviše sviđa.

Pošalji svoje umjetničko djelo između 14. studenoga 2019. i 31. siječnja 2020.

Nacionalni žiri odabrat će pobjednički crtež.

Sretan pobjednik bit će pozvan na svečanost dodjele nagrada koja će uključivati dodjelu nagrada i konferenciju za novinare organizirane u Zagrebu. Nacionalni pobjednik bit će pozvan na svečanu dodjelu, zajedno s jednim roditeljem gdje će mu/joj se dodijeliti glavna nagrada – jedan od tri satelita Galileo nosit će njegovo ili njezino ime! Primit će i certifikat i pehar.

Imaš pravo sudjelovati na natjecanju ako živiš u Hrvatskoj, Norveškoj ili Švicarskoj i ako si rođen/a između 2008. i 2013. godine.