VAŽNA NAPOMENA: S obzirom na nastalu situaciju s COVID-19 natječaj je PRODULJEN do 1. lipnja 2020. godine. Za sva pitanja stojimo na raspolaganju. Budite sigurni i pazite na sebe i ljude oko vas.

Natječaj je namijenjen svim odgojno-obrazovnim ustanovama u Međimurskoj županiji (vrtići, osnovne i srednje škole).

Natječaj se organizira povodom obilježavanja Dana planete Zemlje sa svrhom poticanja razmišljanja i uključivanja djece i mladih u očuvanje planete. Očuvanje planete i zdravlja ljudi jedan je od najvažnijih zadataka našeg vremena i upravo zbog toga je važno uključiti djecu i mlade da što ranije počinju razmišljati o ovim problemima i načinima kako pomoći našoj planeti.

Nagradni natječaj otvoren je od 2. ožujka do 1. lipnja 2020.

Likovni i literarni radovi se zaprimaju do 1. lipnja 2020. do 12:00.

Nagradni natječaj podijeljen je na tri teme:

  • Likovna tema za vrtićke grupe: „MOJA PLANETA“ – Vrtićka grupa ima zadatak zajedno na kreativan način osmisliti maketu planete Zemlje od predmeta ili materijala namijenjenih otpadu, a koje su prethodno koristili u vrtiću ili svakodnevnom životu (npr. papir, karton, plastika, PET ambalaža, čepovi, tekstil, stiropor itd.).
  • Likovna tema za učenike osnovnih škola: „ZELENI SUPERJUNAK“ – Natjecatelj ima zadatak na kreativan način osmisliti ekološki osviještenog superjunaka koji brani našu planetu od jedne ili više prirodnih prijetnji (plastike, klimatski promjena, zagađenje zraka i druge) koje bi je mogle uništiti. Osim likovnog djela potrebno je ukratko opisati superjunaka i njegove moći.
  • Literarna tema za učenike srednjih škola: „ZELENA EUTOPIA“  – Natjecatelj ima zadatak na literarni način prikazati svoje viđenje ekološkog održivog društva u kojem je dobrobit planete Zemlje na prvom mjestu.

Pravila nagradnog natječaja i popratna dokumentacija možete skinuti klikom ovdje:

Sva pitanja vezana uz nagradni natječaj možete poslati na e-mail adresu info@edic-cakovec.eu.