IMG_5285Pozivamo sve osnovne škole Međimurske županije na sudjelovanje u EU kvizu koji se ove godine održava već 13. godinu, a od ove godine u organizaciji informacijskog centra EUROPE DIRECT Čakovec.

Cilj EU-KVIZ-a je motiviranje mladih na učenje, istraživanje, objektivno razmišljanje i uklanjanje predrasuda o Europskoj uniji, a ujedno im omogućava da pokažu svoje znanje o europskim integracijama, poznavanju osnovnih zemljopisnih i povijesnih činjenica vezanih uz države članice Europske unije te odnosu Republike Hrvatske i EU.

U EU-KVIZ-u mogu sudjelovati sve osnovne škole iz Međimurske županije, a svaka škola može prijaviti samo jedan tim. U timu od po tri učenika, natječu se učenici sedmih razreda koji za finale moraju proći kvalifikacije.

Kvalifikacije će se održati 23. travnja u velikoj vijećnici Međimurske županije s početkom u 11:00 sati, a prijave se primaju do 10. travnja.

Više o pravilima natjecanja pročitajte u našoj rubrici EU KVIZ 2015. gdje možete pronaći obrazac za prijavu i literaturu za pripremu.