U subotu, 8. srpnja, sadržajnim programom Obiteljskog EU dana nastavili smo program obilježavanja desete obljetnice ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. U Perivoju Zrinski okupio se velik broj posjetitelja koji su uživali u brojnim aktivnostima i sadržajima.

Obiteljski koncept programa omogućio je zabavu i djeci i odraslima. Najmlađi su svu energiju usmjerili na svladavanje zračnih tobogana, a oni stariji uključili su se u Tinker Labs STEM radionice dok su roditelji imali prigodu iskušati svoje EU znanje na info pultu te osvojiti nagrade. U lov na EU zvjezdice, rasute gradskim parkom, uputilo se više od 30 ekipa koje su sve uspjele u potrazi i osvojile vrijedne nagrade .

Od ulaza u Perivoj Zrinskih iz smjera centra grada do bastiona postavljena je i izložba ilustracija “Što EU znači za moj svakodnevni život?”, koja je također pobudila veliki interes građana i koja se može razgledati do 15. srpnja. Postavljena na solarne postamente omogućuje građanima da i u kasnim večernjim satima uživaju u njoj.

Hvala Javnoj ustanovi za razvoj Međimurske županije na odličnoj suradnji.