10534143_392843637539066_2007510595808300809_nU srijedu 17. prosinca u Zagrebu je održan godišnji sastanak predstavnika Informacijskih centara Europe Direct, Europskih dokumentacijskih centara i drugih EU mreža. Na sastanku su sudjelovali predstavnici 13 Informacijskih centara Europe Direct i 4 Europska dokumentacijska centra te predstavnici drugih EU mreža. Na sastanku je bila i predstavnica EDIC Čakovec centra.

Sastanak su službeno započele predstavnice Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, gđa. Andrea Horvat Kramarić, voditeljica Odjela za komunikacije, partnerstva i mreže i gđa. Mirella Rašić, voditeljica Odjela za političko izvještavanje i analize. Teme sastanka bile su predstavljanje djelovanja EDIC-a te drugih EU mreža u Hrvatskoj, komunikacijske vještine te godišnji plan djelovanja Informacijskih centara Europe Direct u 2015.

Djelovanje EDIC centra Murska Sobota iz Slovenije predstavio je g. Dejan Bogdan koji je istaknuo svoja prijašnja iskustva sa radom u EDIC centru te s kojim se problemima susretao.

Na sastanku su svoj rad i djelovanje predstavile i ostale EU mreže među kojima Europski potrošački centar, EURES, Europska poduzetnička mreža, SOLVIT i Centar unutarnjeg tržišta EU. Nakon predstavljanja sudionici sastanka sudjelovali su na radionici o komunikacijskim vještinama, koju je predvodio Igor Križevan, savjetnik za komunikaciju iz tvrtke TBWA iz Zagreba.

Na samom kraju sastanku pod vodstvom gosp. Branka Baričevića, Voditelja predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, razgovaralo se o Godišnjem planu djelovanja Informacijskih centara Europe Direct 2015. te su izneseni prijedlozi za poboljšanje komunikacije s građanima.