Tražimo školu koja će najuspješnije istražiti i predstaviti odgovor na pitanje „Što EU čini za moju školu, moje mjesto, moj kraj?“ 

Tražimo školu koja će najuspješnije istražiti i predstaviti odgovor na pitanje „Što EU čini za moju školu, moje mjesto, moj kraj?“ izradom kratkog televizijskog priloga te registracijom novih korisnika na našoj platformi www.zajednoza.eu upoznati svoju okolinu s načinima na koje Europska unija doprinosi razvoju njihove okoline.

Između 1. studenog 2019. i 2. prosinca 2019. uključite se u naš natječaj!

Učenice i učenici, što vam je činiti?

PRETKORAK: Registrirajte se kako biste dobili svoju jedinstvenu poveznicu na stranici www.zajednoza.eu.

Zašto? Jer ćemo broj pobjedničkih škola koje putuju u Strasbourgu odrediti s obzirom na porast broja registriranih na www.zajednoza.eu tijekom trajanja natječaja! 

KORAK BROJ 1: Snimite kratki video sličan televizijskom prilogu (trajanja do 60 sekundi) u kojem ćete na zabavan i edukativan način uz prigodne kadrove informirati svoj vršnjake o tome što EU čini za vašu školu, vaše mjesto, vaš kraj.

KORAK BROJ 2: Objavite svoj video-prilog na YouTubeu. Prilikom objave videa, u tekst objave obavezno dodajte poziv pratiteljima da se registriraju na stranici www.zajednoza.eu. Prema porastu broja registriranih, žiri će odrediti hoće li odlaskom u Strasbourg nagraditi jedan, dva ili tri najbolja video-rada.

Mentorice i mentori, što je vama činiti?

Registrirajte svoju školu za sudjelovanje putem poveznice: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Euroscola2019.

Odabir pobjedničkih škola

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj pobjednike nagradnog natječaja objavit će najkasnije 16. prosinca  2019. godine, na svojoj internetskoj stranici, kao i na svojim službenim profilima na društvenim mrežama Facebooku, Twitteru i Instagramu. Detaljne odredbe natječaja “#EUROSCOLA – „ZAJEDNOZAEU” (pdf 397KB)