Uručene nagrade sudionicima kampanje „Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju 2023. godine – prvu nagradu – bicikl dobio je Josip Vusilović iz Mačkovca.

U Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije u ponedjeljak 6. studenog 2023. godine predstavljeni su rezultati kampanje „Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju 2023.g.“, uz dodjelu nagrada sretnim dobitnicima te uručenje zahvalnica sponzorima i donatorima. Nagrade su sudionicima kampanje i sretnim dobitnicima uručili organizatori i podupiratelji kampanje – ravnateljica Zavoda prim. Marina Payerl-Pal, dr.med.spec., Renata Kutnjak Kiš, dr.med.spec., koordinatorica kampanje, Ljiljana Mihalec iz Trgovine Beciklin Prelog, načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, ravnateljica Ljekarne Čakovec Andreja Knežević, mag.pharm., predsjednica Savjeta za zdravlje Međimurske županije Alenka Hošnjak,mag.ing.traff., voditeljica centra EUROPE DIRECT Čakovec Marija Stanković, mag.soc., Miodrag Novosel, univ.spec.men sporta , direktor GP “Ekom”, Čakovec i tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca i Međimurske županije Tomica Jakopec,dipl. novinar.

EUROPE DIRECT Čakovec centar već dugi niz godina surađuje s Zavodom u kampanji „Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju te nam je bilo zadovoljstva nagraditi četiri osobe poklon paketom EUROPE DIREKTA Čakovec – torbom za bicikl, majicom s kapuljačom (hudica) i promotivnom majicom „Going local“: Nagrade su osvojili: Miroslav Gakić iz Strahoninca, Jasna Toplek Dobranić iz Žiškovca, Ivan Šoštarić iz Selnice i Alenka Novak iz Pribislavca.

Za sve prijavljene osobe osigurane su jednodnevne karte za kupanje na Gradskim bazenima Marija Ružić u Čakovcu, koje se mogu iskoristiti do kraja ove godine, a koje je osigurao Grad Čakovec, odnosno GP “Ekom” Čakovec.

Uvodno izlaganje, uz podsjećanje o pravilima kampanje, održala je Renata Kutnjak Kiš, dr.med.spec. epidemiolog, voditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo i promicanje zdravlja Zavoda, a u nastavku su održane dvije vrlo zanimljive prezentacije. Primarijus Ivana Brkić Biloš iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je govorila o prometnim nesrećama kao javnozdravstvenom izazovu, dok je Alenka Hošnjak, mag.ing.traff., predsjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i voditeljica poslova prometne policije u Službi za javni red i sigurnost PUM govorila o sigurnost pješaka i vozača bicikala u prometu na cestama Međimurske županije.

Ovogodišnja kampanja je trajala od 11.09.-1.10.2023.g., a prijave s rezultatima poslale su nam 104 osobe koje su zadovoljile pravila sudjelovanja.

Od toga je bilo 65 žena i 39 muškaraca koji su tijekom kampanje prošli sveukupno 22.855 kilometara.

Najviše prijavljenih osoba (njih 83) bili su zaposlenici.

Tijekom kampanje podijeljeno je više od 1000 letaka/prijavnica, s ciljem motivacije stanovništva na odabir zdravog stila života i uključivanja u kampanju uz podsjetnik o važnosti poduzimanja brojnih mjera za povećanje sigurnosti u prometu, kako pješaka tako i biciklista!

Izvlačenje sretnih dobitnika ždrijebom održano je u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije 16.10.2023.godine u prisutnosti organizatora i sponzora kampanje.

#Europskitjedansporta#BeACTIVE#Europskitjedanmobilnosti