Finalisti, već tradicionalnog EU KVIZA, za sedme razrede osnovnih škola, posjetili su Kuću Europe u Zagrebu kako bi se upoznali s radom institucija i naučili ponešto novo jer EU teme im nisu ništa strano, što su i pokazali na kvizu u svibnju.

Podsjetimo se, 11. svibnja 2023. godine povodom obilježavanja Dana Europe, ponovo su se okupile ekipe sedmih razreda kako bi i oni pokazali svoje poznavanje Europe i Europske unije na EU kvizu koji je prošle godine stekao punoljetnost. 19. izdanje kviza održalo se u okviru obilježavanja Dana Europe, a mnogi su školarci prva znanja o Europskoj uniji stekli upravo pripremajući se za sudjelovanje.

Svaku školu predstavljao je tim s 3 člana i jednim zamjenskim članom, a ekipe su morale pokazati znanje u poznavanju povijesti, država, institucija i geografskih obilježja Europske unije. U finalu su sudjelovali kvizaši iz OŠ Nedelišće, OŠ Orehovica, OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec i OŠ Hodošan. Nakon 4 kategorije pitanja i vrlo zavidnog poznavanja gradiva slavili su učenici OŠ Orehovica, dok su im učenici iz OŠ Nedelišće i OŠ Hodošana bili jako blizu te su osvojili drugo i treće mjesto.