Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 19. natjecanje EU-KVIZ za učenike sedmih razreda osnovnih škola koje se i ove godine održava u organizaciji Informacijskog centra EUROPE DIRECT Čakovec.

Cilj EU-KVIZ-a je motiviranje mladih na učenje, istraživanje, objektivno razmišljanje i uklanjanje predrasuda o Europskoj uniji, a ujedno im omogućava da pokažu svoje znanje o europskim integracijama, poznavanju osnovnih zemljopisnih i povijesnih činjenica vezanih uz države članice Europske unije te odnosu Republike Hrvatske i EU.

U EU-KVIZ-u mogu sudjelovati sve osnovne škole iz Međimurske županije, a svaka škola može prijaviti samo jedan tim. U timu od po tri učenika, natječu se učenici sedmih razreda koji za finale moraju proći kvalifikacije.

Kvalifikacije će se održati u srijedu, 19. travnja u velikoj vijećnici Međimurske županije s početkom u 11:00 sati. Pravila natjecanja, literatura i materijali o dodatnim temama dostupni su na internet  stranici EDIC Čakovec centra: http://www.edic-cakovec.eu/eu-kviz/.   

Kako bi se Vaša škola mogla natjecati, molimo Vas da popunite online obrazac za prijavu dostupan  na sljedećem linku: https://bit.ly/eukviz2023.

Ukoliko imate bilo kakvih problema s prijavom putem Google obrasca možete nas kontaktirati putem telefona 374 016 ili putem mail adrese marija.stankovic@medjimurska-zupanija.hr,  najkasnije do 14. travnja 2023.

Želja nam je i dalje raditi na poboljšanju kvalitete EU-KVIZ-a. Stoga se ovim putem obraćamo svim dosadašnjim suradnicima, prvenstveno mentorima koje pozivamo da nam se obrate s mišljenjima i sugestijama za EU-KVIZ.  Za sva Vaša pitanja, komentare i sugestije stojimo Vam na raspolaganju.