Javna ustanova REDEA i EUROPE DIRECT Čakovec pozivaju sve zainteresirane ustanove/udruge/obrazovne institucije/fizičke osobe/poduzeća da se prijave za sudjelovanje u izvedbi programa na drugom STE(A)M festivalu u Čakovcu i predstave svoj rad u STE(A)M području.

STE(A)M festival organizira se drugi put u Međimurskoj županiji i to u sklopu obilježavanja Dana Europe u petak 10. svibnja 2024. godine od 10 do 14 sati i u subotu 11. svibnja 2024. godina od 10 do 12 sati na prostoru Centra znanja Međimurske županije. Prvi dan festivala, 10. svibnja 2024., namijenjen je djeci predškolskog uzrasta te učenicima osnovnih i srednjih škola, koji će sudjelovati na radionicama.

Europska komisija je 2023. i 2024. godinu proglasila Europskom godinom vještina te će sukladno tome tema STE(A)M festivala biti ponovno posvećena vještinama u STE(A)M području koje potiču inovativnost, suradnju, kreativnost i kritičko mišljenje kako bi pomogli djeci i mladima da nauče učiti i pronalaze sami rješenja problema koristeći logiku i maštu.

Cilj STE(A)M festivala je popularizacija znanosti svim dobnim skupinama s naglaskom na djeci i mladima, kako bi se potaknula znatiželja i približila znanost na kreativan način.

Pozivamo vas da se prijavite za održavanje interaktivne radionice i/ili predavanja s temama iz STE(A)M područja (znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika) te time obogatite naš prvi dan programa u petak 10. svibnja 2024. godine.                                           

Za sudjelovanje na STE(A)M festivalu potrebno je ispuniti online prijavni obrazac dostupan na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/tyP9CaR3nDXB7Zvs9 najkasnije do petka 5. travnja 2024. godine. Pritom vas pozivamo da prezentaciju ili radionicu prilagodite publici, odnosno vašoj ciljnoj skupini kako bi se uz zanimljiv i atraktivan sadržaj postigla što veća interaktivnost i uključenost svih sudionika. Moguće je prijaviti više aktivnosti iz različitih ili istih područja za različite ciljne skupine.

Javna ustanova REDEA u suradnji s centrom EUROPE DIRECT Čakovec osigurava prostor izvođenja radionica/predavanja te financira potreban materijal do maksimalne ukupne vrijednosti 150 EUR po aktivnosti.

Nakon isteka roka, Javna ustanova REDEA će obavijestiti sve zainteresirane o prihvaćenim aktivnostima u sklopu programa STE(A)M festivala.

Eventualni upiti za dodatnim informacijama mogu se uputiti na adresu elektroničke pošte: ana.kralj@redea.hr ili maja.golubic@redea.hr.