20160710_citizens-dialogues-dubrovnikPredstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj poziva vas na Dijalog s građanima s potpredsjednikom Europske komisije Marošem Šefčovičem  i ministrom gospodarstva Vlade Republike Hrvatske Ivanom Vrdoljakom 10. srpnja 2015. u Dubrovniku.

Otporna energetska unija s naprednom klimatskom politikom predstavlja jedan od deset političkih prioriteta Europske komisije pod predsjedavanjem Jean-Claude Junckera.

U veljači 2015. Europska komisija predstavila je okvirnu strategiju za energetsku uniju s fokusom na pet komplementarnih dimenzija: energetskoj sigurnosti, solidarnosti i povjerenju; unutarnjem energetskom tržištu; energetskoj učinkovitosti kojom se pridonosi umjerenijoj potražnji za energentima; smanjenju emisija ugljika u gospodarstvu te istraživanju, inovacijama i konkurentnosti.

Europska komisija poziva vas na Dijalog s građanima s potpredsjednikom Europske komisije Marošem Šefčovičem i ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom u

petak, 10. srpnja 2015. u 15 sati u Dubrovniku (mjesto događanja: Lazareti)

Svi zainteresirani koji nisu u mogućnosti osobno prisustvovati dijalogu mogu ga pratiti uživo putem interneta:

http://ec.europa.eu/citizens-dialogues/croatia/dubrovnik/index_hr.htm

Dijalogu se možete pridružiti i šaljući svoja pitanja ili komentare o energetskoj uniji putem društvenih medija (twitter i facebook) koristeći #EUdialogues ili #EnergyUnion ili na adresu elektroničke pošte: COMM-REP-ZAG-EVENTS@ec.europa.eu

Prijava sudjelovanja:

Molimo da se prijavite ispunjavanjem obrasca

Sljedeće teme bit će obrađene u toku dijaloga:

Kakve će koristi građani EU-a imati postizanjem energetske unije?

Kako će veća raznolikost izvora električne energije doprinijeti energetskoj sigurnosti?

Kako će energetska unija utjecati na nacionalna ulaganja u održivu energiju?

Informativni članak o energetskoj uniji

Potpredsjednik Europske komisije Maroš Šefčović

Prioriteti Europske komisije