Dialog s građanimaDijalozi s građanima održavaju se u cijeloj Europi. Europa želi čuti vaše stajalište o smjeru razvoja Europe. Teme ovog dijaloga bit će plan Europe o stvaranju rasta i radnih mjesta, prekogranični prometni prioriteti te mladi. 
Što Europska komisija poduzima za stvaranje rasta i radnih mjesta? Kako će Plan ulaganja EU-a utjecati na dovršavanje infrastrukturnih veza u regiji između Jadranskog mora i Alpa te kako će pomoći gospodarstvu? Koje prepreke onemogućuju aktivnije prekogranično gospodarstvo i što sprječava uspostavu stvarnog jedinstvenog tržišta? Što EU poduzima za rješavanje problema nezaposlenosti mladih i stvaranje mogućnosti za njihovo zapošljavanje te kako mladi mogu postati aktivniji u društvu? Kako građani mogu utjecati na proces odlučivanja na razini EU-a?

Dijalog će započeti u 17.00 sati uz televizijski prijenos uživo te će trajati do 19.00 sati. Bit će osiguran prijevod na engleski, hrvatski, njemački i talijanski jezik.

Svoje mišljenje ili pitanja možete postaviti prije samog događanja na adresu elektroničke pošte: dialog@mreza-mama.si i na društvenim mrežama koristeći oznaku #EUdialogues.

Radi se o događanju koje je otvoreno za sve građane, no potrebna je prethodna prijava zbog ograničenog broja mjesta. Prijave sudjelovanja:http://bit.ly/1yggzMD.

Događanje će prenositi televizija te će se snimati u svrhu informiranja o djelovanju institucija Europske unije.

U toku dijaloga sudionicima će se postavljati pitanja vezana uz Europsku uniju na koja će moći odgovarati glasanjem. U tu svrhu svim će sudionicima prilikom prijave biti podijeljeni uređaji za glasovanje.

Više informacija možete pronaći ovdje: http://on.fb.me/1arCMfk