Želiš li na pet dana biti zastupnik u Europskom parlamentu, ministar u Vijeću EU, lobist ili novinar? Želiš li iz prve ruke saznati kako se donose uredbe i direktive, kako se pišu amandmani, kako se lobira ili kako se izvješćuje o političkim zbivanjima?

Ako te zanima kako funkcioniraju institucije Europske unije, prijavi se za sudjelovanje na jedinstvenoj konferenciji Model European Union Zagreb koja simulira rad organa EU.

Model European Union (MEU) Zagreb je simulacija donošenja političkih odluka na europskoj razini koja se održava jednom godišnje u glavnom gradu Republike Hrvatske – Zagrebu. Projekt je koncipiran kao specifična radionica za studente – interaktivan i inovativan neformalan edukacijski program specifične metodologije koja studentima omogućava stjecanje boljeg razumijevanja načina funkcioniranja institucija EU.

MEUZ 2016 će se održati od 2. do 7. listopada u Hrvatskom Saboru. Ovo je četvrta godina održavanja za redom koja okuplja 98 mladih suučesnika iz 20 europskih zemalja koji će predstavljati MEP (member of the European Parliament), ministre, novinare koji će diskutirati o stvarnim problemima i projektnim prijedlozima Europske komisije.

Tijekom 6 dana konferencije bit će održana najmanje četiri okrugla stola sa stručnjacima, donositeljima odluka iz državnih i Europskih institucija kao i mnoge radionice. Više informacija možete saznati ovdje, a prijave idu putem linka do 16. srpnja.

Za sve dodatne informacije, slobodno kontaktirajte organizacijski odbor na meuz.applications@gmail.com.

Više o simulaciji pročitajte na službenim stranicama: meuz.eu