Ove godine Europska komisija pokreće prvi Europski tjedan sporta za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti širom Europe od 7. do 13. rujna.

Europski tjedan sporta nova je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Tjedan je usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i sportskim aktivnostima te podizanje svijesti o brojnim dobrobitima. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost.

Predstavništvo Europske komisije će u Zagrebu organizirati otvaranje Tjedna sporta sa interaktivnim događanjima za građanstvo 7. rujna s početkom u 17:00 sati. Namjera je da “#BeActive” postane referentni okvir za postojeće kampanje, događaje i aktivnosti tijekom cijele godine.

Kako bi početak bio zanimljiv i nadahnjujući Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj pripremilo je za građane pregršt aktivnosti s naglaskom na radna mjesta i aktivnosti na otvorenom.

Moći ćete tako upoznati i/ili sudjelovati u fitness radionicama, isprobati aikido, zaigrati nogomet, penjati po umjetnoj stijeni, okušati se u taekwondo ili judo vještinama ili boksom provjeriti reflekse. Tu su i natjecanja u košarci i rekreativna utrka građana a za najmlađe predviđamo zabavu pod nazivom “Mali sportaši”.

Službeni Program:
* prezentacije raznih sportova – 17h – 20h
* interaktivni programi za građane – 17h – 20h
* košarkaški turnir – 16h – 20h
* rekreativna utrka za građane s početkom u 18h
* dodjela nagrada s početkom u 20:30h

POZIV

Europskom tjednu sporta se u Hrvatskoj pridružilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta organizacijom BeCROactive događanja na jezeru Bundek u Zagrebu, 12. rujna 2015. Organizatori su za vas pripredili aktivnosti podijeljene u 7 različitih tematskih kutaka: kutak otkrića, kutak izazova, zdravstveni kutak, dječji kutak, kutak za osobe s invaliditetom, ženski kutak i zabavni kutak. Svaki od njih nudit će pregršt sportskih, edukativnih i zabavnih sadržaja za djecu, mlade, osobe s invaliditetom, starije osobe i za obitelji. Aktivnosti će započeti u 9:00 sati i trajati će do 22:00 sata. Više: http://%20www.europski-tjedan-sporta.%20hr/

Photo Credit: Predstavništvo EK

                                                 Društvo #BeActive je zdravo, sretno, uključivo i nasmijano.