Mališani DV Dječja mašta, skupina Mravić, proteklih su tjedana bili vrlo marljivi i željni novih znanja, pa su zajedno sa svojim odgojiteljicama vrijedno učili o državama Europe.

Kako vole jako putovati, posjetili su brojne zemlje, a o svojim su iskustvima i dogodovštinama redovito raspravljali unutar grupe.  Tako su naučili zastave pojedinih država, glavna obilježja zemalja i po čemu su poznate, no najznačajnije naučili su pjesmu „Kad si sretan“ na jezicima zemlje koju su istraživali.

Naravno, ova je informacija ubrzo stigla i do tima EUROPE DIRECT Centra Čakovec, te je u okviru posjete skupini Mravići, voditeljica Marija Stanković priredila radionicu pod nazivom „Upoznajmo Europsku uniju“. Tako su djeca imala prilike pokazati svoje znanje ali i naučite ponešto novo – kako se zove himna Europske unije, koliko je zemalja unutar zajednice, kojim se jezicima govori, kakva je zastava, koja se zemlja nedavno „ispisala“ iz EU, koja je oznaka za euro. Za kraj radionice, naravno uz pjesmu, djeca su imala zadatak kreirati svoju zastavu Europske unije, a kakva je ona u očima ovih mališana provjerite u galeriji.