Informacijski centar Europe Direct Čakovec u suradnji sa Javnom ustavnom REDEA organizirao je radionicu o pripremi projekata financiranih iz EU fondova.

Radionica koja se održala u Centru održivog razvoja Međimurskog veleučilišta, reprezentativnom prostoru financiranom iz EU fondova, bila je namijenjena za profesore Međimurskog veleučilišta, djelatnike Metalske jezgre i ustanova pod ingerencijom Međimurske županije.

Još jedna je to u nizu od edukacija koja omogućuje nadogradnju postojećeg znanja, osobito za međimurske obrazovane i znanstvene ustanove, koje se mogu pohvaliti uspješnom realizacijom mnogih europskih projekata.

Jedan u nizu značajnih projekata, a koji je osigurao još bolje preduvjete za daljnji razvoj veleučilišta kao predvodnika visokog obrazovanja i istraživanja u Međimurju, obnovljena je i opremljena zgrada „Centra održivog razvoja“, čija je vrijednost nešto manje od 12 milijuna kuna, od čega je 10,8 milijuna kuna financirano sredstvima EU fondova, dok je nešto više od milijun kuna vlastito učešće.

Radionicu o pripremi projekta održala je Sandra Majsan, voditeljica Odjela za strateško planiranje i razvojne programe iz JU REDEA-e, koja je naglasila da je cilj radionice bio približiti proces pripreme projektnih prijedloga, od ideje do pripreme prijavnog obrasca koji se šalje na evaluaciju te sve faze koje slijede kako bi aplikacija bila što kvalitetnije pripremljena a samim time i prihvatljivija.

Na samom kraju, Majsan je spomenula, kako su načelno definirana područja koja će biti prihvatljiva i financirana iz EU fondova u novom programskom razdoblju te budući korisnici sredstava ovisno o interesnim i područjima značajnim za zajednicu, mogu krenuti u pripremu svojih programa.