Erasmus+Studentima koji žele upisati magistarski studij u inozemstvu na raspolaganju je do trideset milijuna eura u novim zajmovima u okviru novog programa kreditnog jamstva Erasmus+ Master.

Zajmove im omogućuju jamstva koja Europska komisija nudi u okviru programa Erasmus+.

Prvi sporazum o jamstvu danas će potpisati Europski investicijski fond, koji provodi program, i španjolska banka MicroBank.

Time će se omogućiti pristup zajmovima španjolskim studentima koji žele završiti magistarski studij u nekoj od 33 zemlje koje sudjeluju u programu Erasmus+ te studentima iz tih zemalja koji magistarski studij žele završiti u Španjolskoj.

Povjerenik EU-a Tibor Navracsics pozdravio je potpisivanje sporazuma i izjavio: „Odlučni smo pružiti podršku talentiranim mladim Europljanima koji žele završiti magistarski studij u inozemstvu. Zajmovi za magistarske studije u okviru programa Erasmus+ studentima u Europi omogućuju ulaganje u vlastito obrazovanje i budućnost po povoljnim i pristupačnim uvjetima. Pozdravljamo MicroBank kao pionira u programu te se radujemo budućoj suradnji s drugim financijskim institucijama diljem Europe.

Osim toga, Komisija je predstavila i novu Udrugu studenata i bivših studenata programa Erasmus+ (ESAA), koja će svim studentima koji su dobili stipendiju, bespovratna sredstva ili zajam u okviru programa Erasmus+ olakšati pristup pomoći i savjetima vezanima uz studij u inozemstvu.

Više: http://bit.ly/1gXagA7