U cilju promocije sporta i sportskih aktivnosti kao preduvjeta za normalan rast i razvoj te očuvanju zdravlja i kvalitete života, EUROPE DIRECT Čakovec u svojim se redovnim aktivnostima uključio kao suorganizator na drugim po redu Danima otvorenih vrata na vodi.

Na prostoru rekreacijske zone Marina Prelog, kao jedan od ključnih aktera i promotora tjelesne aktivnosti i sporta općenito, uz domaćine, Udrugu sportske rekreacije „Croatian Outdoors“ i Društva športske rekreacije ČAKI iz Čakovca, pripremili su brojne atraktivne sadržaje na vodi. Interesa nije nedostajalo, pa su tako građani strpljivo čekali kako bi, neki i po prvi puta, isprobali kajaking, rafting i veslanje na dasci, popularnom SUP-u, uz stručno i educirano vodstvo.

Na radost svih, a osobito onih najmlađih sudionika ove hvalevrijedne akcije, koji se održavala u sklopu projekta Međimurje – Europska regija sporta, EUROPE DIRECT Čakovec, za sve je sudionike pripremila prigodne poklone, vodootporne torbice za mobitel te majice.

Centar EUROPE DIRECT Čakovec, aktivan je promotor i podrška tjelesnoj aktivnosti kao važne karike u zdravlju ljudi, ali i u postizanju radnih navika, discipline i odgovornosti koje su temelji u svim segmentima života, sport je moćan alat koji ujedinjuje ljude te utječe na pozitivne društvene promjene.

Ova manifestacija, uvertira je u predstojeći Europski tjedan sporta, koji će se diljem Hrvatske održati od 23. – 30. rujna, a u kojem će Europe Direct Čakovec ponovo aktivno sudjelovati kao i svih ranijih godina.