Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije svake godine organizira Translating Europe Forum na kojem se okupljaju dionici u prevoditeljstvu, provode rasprave o temama od zajedničkog interesa i potiče suradnja.

Sada se možete prijaviti za sudjelovanje na ovogodišnjem Forumu, na kojem će glavna tema biti prijevodni alati i tehnologije. Temi će se pristupiti s različitih gledišta, od uloge javnih institucija do stajališta krajnjih korisnika jezičnih tehnologija (prevoditelja) te njihova utjecaja na obrazovanje prevoditelja i istraživanja u području prevoditeljstva.

Prijave su otvorene do 30. rujna 2016. Na web-stranici o Translating Europe Forumu objavljen je preliminarni programpdf ovogodišnjeg Foruma.

Dodatne informacije: http://ec.europa.eu/wel/images/languages/lang_en.gif http://ec.europa.eu/wel/images/languages/lang_fr.gifhttp://ec.europa.eu/wel/images/languages/lang_de.gif

Pratite stranice Glavne uprave za pismeno prevođenje na Facebooku i Twitteru da biste uvijek imali najnovije informacije o Forumu. Organizatorima se možete obratiti putem e-pošte: DGT-TRANSLATING-EUROPE@ec.europa.eu.