register_now_hr

Ako Europljani žele biti „ujedinjeni u raznolikosti”, kako glasi misao vodilja EU-a, moraju uz svoj jezik moći razumjeti i druge jezike.

Ako imate želju učiti strane jezike, može vam pomoći naše natjecanje iz prevođenja Juvenes Translatores, koje se održava od 2007. godine.

Riječ je o natjecanju za sedamnaestogodišnje učenike koje se svake godine organizira u svim državama članicama Europske unije. Učenici mogu odabrati prijevod u bilo kojoj kombinaciji službenih jezika Europske unije, a natjecanje im je odlična prilika da svoje poznavanje stranih jezika provjere u praksi te da se okušaju u prevoditeljskom poslu. Zainteresirane škole mogu se prijaviti putem službene internetske stranice natjecanja:

http://ec.europa.eu/translatores/index_hr.htm.

Dodatne informacije dostupne su na službenoj internetskoj stranici i na stranicama Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj:

http://ec.europa.eu/croatia/news/2015/20150902_hr.htm

Natjecanje će se u 2015. održati 26. studenoga, što znači da u njemu mogu sudjelovati učenici rođeni 1998.
Škole se za sudjelovanje mogu prijaviti u razdoblju od 1. rujna do 20. listopada (pojedinosti se nalaze u pravilima natjecanja). Ovogodišnja je tema Europska godina razvoja.

Photocredit: © European Union