Europska komisija pokrenula je inicijativu filmskog festivala putem interneta kako bi mlade iz Europe, Afrike i Sredozemlja približila jedne drugima.

S obzirom na to da trenutačna kriza Covid-19 većinu učenika i studenata u svijetu drži izvan škole i sveučilišta u njihovim domovima, Europska unija potiče mlade iz država članica i partnerskih zemalja da pronađu kreativne načine i pristup kulturnim sadržajima. Europska komisija (DEVCONEAR i FPI) je u bliskoj suradnji s Europskom službom za vanjsko djelovanje (EEAS) u okviru projekta „Potpora EUROPSKIM FILMSKIM FESTIVALIMA” pokrenula komunikacijsku inicijativu pod nazivom “Upoznajte susjede susjeda tijekom pandemije izazvane virusom Covid-19”.

Inicijativa će učenicima i studentima kao i svim mladima iz Afrike i Sredozemlja omogućiti besplatan pristup odabranim dugometražnim filmovima visoke kvalitete uz pomoć platforme za izravan prijenos FestivalScope.com. Mladima u Africi i na Sredozemlju će biti dostupno oko 20 europskih dugometražnih filmova, dok će dvadeset filmova iz Afrike i sa Sredozemlja biti dostupno publici u Europi i na Balkanu.

Prikazivanje će trajati od 9. svibnja do 4. lipnja. Pristup platformi za izravan prijenos je besplatan.

Inicijativa se zajednički provodi u suradnji s programom Potpore Europskim filmskim festivalima, institucijom Cineteca di Bologna, platformom za područje primjene festivala u okviru programa Kreativna Europa/Mediji, programom ACP· EU Culture i Odborom za dodjelu nagrade LUX Europskog parlamenta.

#MeetTheNeighbours

RELATED LINK(S): 

Potražite više informacija i ažurirani program