U utorak, 9. svibnja 2017. povodom Dana Europe Informacijski centar EUROPE DIRECT Čakovec u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Međimurje i Srednjom školom Čakovec organizira konferenciju „PLUS ZA ERASMUS+“.

Konferencija će se održati u zgradi Scheier, Matice hrvatske 2, u Čakovec s početkom u 11 sati.

Konferencija se provodi povodom obilježavanja 30 godina ERASMUS+ programa, najvećeg programa Europske unije za područje obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. U razdoblju od 2014. do 2020. mogućnost za sudjelovanje u programu imati će oko 4 milijuna ljudi.

Cilj konferencije je kroz promociju primjera dobre prakse upoznati mlade i učenike srednjih škola o mogućnostima ERASMUS+ programa koji jača znanja i vještine u području obrazovanja i osposobljavanja mladih. Konferencija se sastoji od dva dijela, u prvom će dijelu svoja iskustva podijeliti predstavnici veleučilišta i srednjih škola dok će se u drugom dijelu održati panel diskusija sa studentima i učenicima koji su bili na razmjeni ili strukovnoj praksi u inozemstvu kako bi ostali sudionici dobili uvid u pluseve (+) koje nosi ERASMUS+ program.

Program konferencije možete pronaći ovdje.

Svi ste pozvani! Vidimo se u utorak 🙂