EP_mlade nadeUred za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj raspisao je nagradni natječaj za mlade medijske nade i poziva sve zainteresirane da najkasnije do 18. prosinca 2014. pošalju svoje video-reportaže na zadanu temu i osvoje izvještavanje s plenarne sjednice u Strasbourgu u siječnju 2015. godine. Riječ je o natječaju u kojem će se u više krugova izabirati studentice/studenti koji će izvještavati s 12 plenarnih sjednica Europskog parlamenta u Strasbourgu tijekom 2015. kao multimedijalne novinarke/ multimedijalni novinari.
Mogu se prijaviti svi redovni studenti ili studentice bilo kojeg hrvatskog fakulteta ili visokog učilišta starosti između 18 i 26 godina, koji svoj studentski status mogu dokazati indeksom, a interes za novinarstvom sjajnim jednominutnim reporterskim video-uratkom na zadanu temu.

Tema za siječanj 2015. godine: najveći izazovi pred mladima u Europskoj uniji – izradite video uradak od 1 minute na zadanu temu. Fokus pritom mora biti na Europskom parlamentu, a način na koji će prijavitelji na natječaj ovu europsku instituciju uključiti u video-reportažu, ostavlja se njima na izbor. Dobitnik/-ica odlazi na plenarnu sjednicu u Strasbourg na dva dana, prati plenarnu sjednicu Europskog parlamenta i intervjuira jednog hrvatskog zastupnika. O svemu izrađuje kratku priču koja se objavljuje web stranici www.europarl.hr te istu nudi studentskim i mainstream medijima. Pokriven je put i smještaj u Strasbourgu. Na plenarnoj sjednici surađuje i s vrsnim hrvatskim novinarima koji izvještavaju sa sjednica, kao i sa zastupnicima u Europskom parlamentu.
Više o natječaju pročitajte ovdje.