hr-eu-charlemagneyouthprizeOd 15. listopada otvorene su prijave za devetu Nagradu za mlade Karlo Veliki. Osim priznanja, medijske promocije i posjete Europskom parlamentu, dobitnici osvajaju i novčanu nagradu kako bi daljnje mogli razvijati svoje inicijative. Rok za prijavu je 25. siječnja 2016. godine, a uključiti se možete ako imate između 16 i 30 godina i pokrenuli ste projekt s europskom dimenzijom.

Nagradu za mlade Karlo Veliki organiziraju zajednički Europski parlament i Međunarodna fondacija za Nagradu Karlo Veliki iz Aachena, a dodjeljuje se svake godine za uspješne projekte s europskim karakterom. Projekti bi trebali biti namijenjeni mladima u Europi i na praktičan način poticati toleranciju, suživot i izgradnju europskog identiteta. Pobjednici iz prethodnih godina bili su organizatori programa razmjene za mlade te umjetničkih i internetskih projekata koji su na neki način imali i europski kontekst.

Nagrada za najbolji projekt je 5.000 €, za drugo mjesto 3.000 €, a treće mjesto 2.000 €. Kao dio nagrade, tri konačna pobjednika bit će pozvani posjetiti Europski Parlament (u Bruxellesu ili Strasbourgu). Također, predstavnici svih 28 izabranih nacionalnih projekata bit će pozvani na četverodnevni posjet u Aachen, u Njemačkoj.

Slijed događaja:

– početak natjecanja i online prijava: 15. listopada 2015.
– završni rok za prijave: 25. siječnja 2016.
– izbor 28 projekata od strane nacionalnih žirija: 11. ožujka 2016.
– izbor tri pobjednička projekta od strane europskog žirija: 7. travnja 2016.
– ceremonija dodjele nagrada u Aachenu: 3. svibnja 2016.

Kontakt mail za pitanja oko prijave: ECYP2016@europarl.europa.eu

Twitter: @EUYouthPrize
#ECYP2016

Izvor: Europski parlament, Ured za informiranje u Republici Hrvatskoj

Photocredit: charlemagneyouthprize.eu