Kišni ponedjeljak u Gradskoj kavani u Čakovcu razvedrili su svojim znanjem već tradicionalno, učenici srednjih škola Međimurske županije.

EU pub kviz ponovo je okupio najbistrije glavice i najs(p)retnije srednjoškolce naše županije kako bi pokazali svoje znanje o Europskoj uniji, Europi i još koječemu. Kviz, u organizaciji Informacijskog centra EUROPE DIRECT Čakovec i Srednje škole Čakovec, okupio je pedesetak mladih srednjoškolskih entuzijasta koji su bili spremni pokazati što znaju.

Cilj kviza je potaknuti učenike da na zabavan način uče o Europskoj uniji i upoznaju se s brojnim mogućnostima koje ona pruža. Petu godinu za redom, nastavlja se uspješna suradnja između javnih i obrazovnih institucija te mladih ljudi, srednjoškolaca čime se doprinosi popularizaciji tematike o EU ali i njezinim neupitnim benefitima.

U 7 kategorija znanja 11 je ekipa pokazalo zavidno poznavanje europskih pjesama, gradova, država, jezika, političara i gastronomskih užitaka, dok su u bonus krugovima pokazali odlične vještine crtanja bez gledanja, pjevanja, plesanja i ispijanja Coca-cole. Najbolja je bila ekipa Srednje škole Čakovec, „Lipe“ koje su i prošle godine bile na tronu, a slijede ih „Proaktivci“ iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, dok je ekipa „Nikud nikam“ iz Graditeljske škole Čakovec osvojila odlično treće mjesto. Pobjednici će ovog ljeta uživati u kupanju na otoku Krku koje je omogućio Rudi Express, opuštati se na bazenima i pogledati dobar blockbuster u Centru za kulturu u Čakovcu.